Υπηρεσίες συμβούλουΠληροφορική  
 
 
 
Έργα και δραστηριοποίηση στον τομέα της επιχειρηματικότητας
Σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Τίτλος έργουΧρονική περίοδοςΠελάτηςΠεριγραφή
    
Harmonious Development of Rural & Insular Areas15/3 - 15/05/2008Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ΚυκλάδωνΥλοποίηση δράσεων και ενεργειών στο πλαίσιο του προγράμματος "Harmonious Development of Rural & Insular Areas" (HADRIAMED) - ARCHIMED, INTERREG III, STRAND B. Η σύμβαση εντάσσεται στις φάσεις 2, 3 και 6 του εγκεκριμένου έργου και περιλαμβάνει δράσεις συμβουλευτικής - τεχνικής υποστήριξης και εκπόνησης μελετών.
iPorts – Intelligent Port Systems10/4 - 30/09/2008Δήμος ΕρμούποληςΟλοκλήρωση έργου «Ανάλυση περιβάλλοντος και έρευνα πεδίου (επιβάτες, μεταφορές, διαχειριστές και τάσεις), ανάλυση επιχειρησιακών και εμπορικών ζητημάτων, θεμάτων ασφαλείας και θεσμικού περιβάλλοντος του λιμανιού της Ερμούπολης του έργου «iPorts – INTELLIGENT PORT SYSTEMS» στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG III B ARCHIMED 2000-2006, Μέτρο 2.2, [code: A.1.128 Measure: 2.2].
Ανάπτυξη μητροπολιτικών δικτύων οπτικών ινών5/11 - 20/12/2008Πανεπιστήμιο ΑιγαίουΠαροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου και εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου με αντικείμενο την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των μητροπολιτικών ευρυζωνικών δικτύων οπτικών ινών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (αναθέτουσα αρχή: Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου).
Διακρατικό πρόγραμμα INTERREG IVC/EVITA01/10/2010 - 30/11/2011Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΑιγαίουΤο πρόγραμμα EVITA (Exchange, Valorization and Transfer of regional best policy measures for SME support on IT and e-business Adoption) στηρίζεται σε διάφορες αναγνωρισμένες ορθές πρακτικές που αναπτύσσονται στο πλαίσιο διαφορετικών περιφερειακών και διαπεριφερειακών προγραμμάτων, προκειμένου να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης στον τομέα της πρόσβασης των ΜΜΕ, στη γνώση, τις πρακτικές ηλεκτρονικού εμπορίου και την παγκόσμια οικονομία.
Επέκταση βιοτεχνίας κατασκευής πλαστικών "Πλαστικά Σύρου"01/10/2009 - 31/12/2012Πλαστικά ΣύρουΟλοκληρωμένη επένδυση εκσυγχρονισμού βιοτεχνίας "Πλαστικά Σύρου" (Βουτσίνου - Ρούσσου & ΣΙΑ Ο.Ε.), Π/Υ 1.602.166,87 ευρώ μέσω του Ν. 3299/2004, με στόχο τον εξορθολογισμό της παραγωγικής διαδικασίας και την αύξηση της παραγωγικότητας της επιχείρησης.

Λεπτομέρειες
iPorts – Intelligent Port Systems
Πελάτης: Δήμος Ερμούπολης
Προϋπολογισμός: 24.000,00 €Κατάσταση: ολοκληρώθηκε

Η EXELIXIS ολοκλήρωσε επιτυχώς, για λογαριασμό του Δήμου Ερμούπολης, το έργο «Ανάλυση περιβάλλοντος και έρευνα πεδίου (επιβάτες, μεταφορές, διαχειριστές και τάσεις), ανάλυση επιχειρησιακών και εμπορικών ζητημάτων, θεμάτων ασφαλείας και θεσμικού περιβάλλοντος του λιμανιού της Ερμούπολης του έργου «iPorts – INTELLIGENT PORT SYSTEMS» στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG III B ARCHIMED 2000-2006, Μέτρο 2.2, [code: A.1.128 Measure: 2.2].

Ο Δήμος Ερμούπολης, συμμετείχε ως εταίρος στο διακρατικό πρόγραμμα iPORTS στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III, ARCHIMED. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οκτώ (8) συνολικά εταίροι από τέσσερις (4) χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Λίβανος).

Το πρόγραμμα iPORTS έχει σαν στόχο την ανάπτυξη ευφυών συστημάτων μεταφορών στα λιμάνια της Μεσογείου.

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο του προγράμματος iPORTS αποτελεί ο προσδιορισμός του τρόπου με τον οποίο τα λιμάνια μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις τηλεπικοινωνίες και τις τηλεματικές τεχνολογίες έτσι ώστε να αναδειχθεί καλύτερα ο ρόλος τους ως πύλες για την τοπική ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στα λιμάνια, ώστε αυτά να επανακτήσουν το ρόλο που είχαν και να αποτελέσουν αναπτυξιακές πύλες για τις τοπικές οικονομίες προσφέροντας προηγμένες υπηρεσίες σε επιβάτες και επαγγελματίες.  

Στους συμμετέχοντες του έργου περιλαμβάνονται περιφερειακές διοικήσεις και αρχές στα λιμάνια της Ερμούπολης, της Ρόδου, της Χίου, της Λέσβου και τα διεθνή λιμάνια της Κατάνια στη Σικελία, της Βυρηττού και της Βαλέττα στη Μάλτα.