ΕΣΠΑ
Γιώργος Μαραγκός

Γιώργος Μαραγκός


Γεννήθηκα στην Ερμούπολη της Σύρου και έχω αποκτήσει δύο γιους, τον Ισίδωρο και τον Χρήστο.

Σπούδασα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Πάτρας όπου και αποφοίτησα το 1993. Κατά την διάρκεια της 25-ετούς και πλέον επαγγελματικής σταδιοδρομίας μου, δραστηριοποιήθηκα στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων Η/Υ, στην εκπόνηση οικονομικών και τεχνικών μελετών, για φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και στον σχεδιασμό, στην ωρίμανση, παρακολούθηση και διοίκηση συγχρηματοδοτούμενων ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων.

Είμαι εταίρος και διαχειριστής στην εταιρεία Exelixis – Σύμβουλοι Διοίκησης & Ανάπτυξης, από το 2001 μέχρι και σήμερα.


Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης

2014 – 2019
Διετέλεσα Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης, την περίοδο 2014 -2019, Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρος του Παραρτήματος Κυκλάδων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, συμμετέχοντας επίσης σε πλήθος θεσμοθετημένων επιτροπών και νομικών προσώπων ως πρόεδρος ή μέλος κατά το ίδιο διάστημα.


Έχω αρθρογραφήσει συστηματικά σε τεχνικά και οικονομικά έντυπα, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στη σχεδίαση και υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ το διάστημα 2011-2013 υπήρξα Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, καθώς και μέλος επιτροπών ως εμπειρογνώμονας στο πεδίο της επιστημονικής μου γνώσης.

Συμμετέχω σε φιλανθρωπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με τον αθλητισμό, το ψάρεμα, το κυνήγι και τη μουσική.